JOKIĆ GRADONAČELNIK KOTORA

Danas je na drugom zasijedanju lokalnog parlamenta u Kotoru izabran veličanin Vladimir Jokić (Mirošević)  za presjednika  te Opštine .Od 33 odbornika za Jokića je glasalo 17 ,a za protivkandidata Aleksandra Stijepčevića (dosadašnjeg presjednika) 16 odbornika.

Vladimir je predsjednik Opštinskog odbora Demokrata u Kotoru.

IMG_8309-700x467 Rođen je u Kotoru.Praunuk je Vlada Novičinog Miroševića i sin Vukajlov. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Kotoru sa odličnim uspjehom. Diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na teorijsko-pravnom smjeru.

Nagrađivan na matematičkim takmičenjima; višestruki pobjednik na regionalnim informatičkim konkursima, nagrađivan na evropskim takmičenjima u istoj kategoriji; dodatno diplomirao i pohvaljivan na Klinici za besjedništvo i retoriku Pravnog fakulteta u Beogradu. Govori engleski, služi se italijanskim jezikom. Učestvovao na više seminara, konferencija i stručnih skupova.

Praksu i stručnu obuku obavljao u „Ernst&Young“ Beograd 2012. godine, na poslovima vezanim za radno, privredno i poresko pravo.  U periodu od 2010. godine do 2014. godine obavljao poslove advokatskog pomoćnika u advokatskoj kancelariji Petković u Beogradu gdje se posebno specijalizovao u oblasti privrednog i sportskog prava.

Od 2014. godine obavlja pravne poslove u knjigovodstvenoj agenciji “Jokić 4V” DOO iz Kotora.

Od 2012. godine je suvlasnik privrednog društva “ABPM Sport Agency” DOO iz Beograda, koje pruža konslating usluge u oblasti sporta, prava i privrede i razvija internet start-up projekte.

Predsjednik je Opštinskog odbora Demokrata Kotor i član Glavnog odbora Demokratske Crne Gore.

One thought on “JOKIĆ GRADONAČELNIK KOTORA

  1. Čestitamo i želimo Ti mnogo sreće i uspjeha u životu. Veoma drag nam je uspjeh svih ljudi koji vode porijeklo iz Velike. Želimo Ti da poslovno napreduješ a da Veliku ne zaboraviš jer si unuk Bana Vladovoga koje sam dobro poznavao(gore u tekstu nije navedeno čiji si unuk).
    Golub Vujkov Knežević sa porodicom, Sremski Karlovci, Novi Sad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *