ПОХВАЛЕ КЊИЗИ БРАНКА ЈОКИЋА (поновљено)

 

Учесници Округог стола који је одржан у Велици, 27.јула 2014, године, на тему „Геноцид у Велици 28.јула 1944. године“, изрекли су похвалне оцјене о књизи Брнка Јокића ПОКОЉ У ВЕЛИЦИ.
Интепретирајући поједине дјелове, у таквом контексту, књигу су апострофирали академици Миомир Дашић и Зоран Лакић, као и Љубомир Живљаљевић, свједок тих збивања, проф. др Марко Кнежевић, Гојко Кнежевић, публицист и други.
Велико интерсовање за књигу влада и међу читаоцима, о чему свједочи и податак да је за само мјесец дана, од када је објављена, распордата половина тиража. Највише управо у Велици, на скуповима 27. и 28 јула, затим у продавници у Мурини, књижари на Рацини (у Плаву), продавници на Лимскоме мосту (Бреезојевице) и Градској књижари у Подгорици.
Осим на тим продајним мјестима, ускоро ће моћи да се купи и у Београду.
Ово је пета по реду књига Бранка Јокића о своме завичају. У протеклих три године, објавио је књиге: ЗАПИСИ О ВЕЛИЦИ И ВЕЛИЧАНИМА, РЈЕЧНК ВЕЛИЧКОГА ГОВОРА, ЈОКИЋИ ИЗ ВЕЛИКЕ (у коауторству с Марком Јокићем) и СИН ГОРДОГА ЧАКОРА (хроника збивања у Велици између два свјетска рата). За све влада више него очекивано интресовање, прије свега Величана, али и сусједа (посебно Плављана).
Ускоро ће бити објављена још једна књига Бранка Јокића, коју аутор сматра круном истраживња о завичају – биће то монографија под (радним) насловом ВЕЛИКА И ВЕЛИЧАНИ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *