ŠAHMANOVIĆEVA PONUDA – NIŠTA NOVO…

 

“Ponuda opozicije je veoma korektna i to je prvi put prilika da manjine formiraju vladu. BS-u niko ništa ne poklanja, mi tražimo ono što nam pripada, jer niko  bez nas ne može da formira vlast” – rekao je “Vijestima”  (5. novembra,2016) član Glavnog odbora BS i predsjednik Opštine Plav Orhan Šahmanović.

Ništa novo! Kada su,  krajem jula 1941. godine, u plavsko-gusinjski kraj ušli Musolinijevi fašisti, koji su pocijepali Crnu Goru i ovu regiju stavili pod svoju „zaštitu“, Rizo, Šemso, Saljo i drugi plavo-gusinjski „prvaci“ uskočili su im u zagrljaj i pozvali sunarodnike da im mašu zastavicama, šlapaju rukama i kliču dobrodošlicu.  Dobro su znali i da je, njihov sugrađanin,  tada vodeći četnik,  Novica Popović dvadest godina lješevima plavskih Muslimana punio potoke po Prokletijama i oko Babinoga polja, ali su i s niime i Đurišićem, takođe „u opšteme interesu“, sarađivali svo vrijeme rata…   Oni koji su podržavali svoje vođe,  i zato što su im za tri godine obezbježivali fašističku apanažu,  kada su okupatori podvili rep i napustili ove poslušnike, ipak su se sjetili  Crne Gore i počeli da trče za partizanima, a potom se masovno kleli u bratstvo-jedinstvo …

Sl.1

Sada i Šahmanović, tvrdeći da „traži što mu pripada“ (?!), odnosno ucjenjujući sa dva poslanička mandata  (ili ko zna čime drugim, te kakvi su mu stvarni cilj i planovi, na kakav šićar računa…),  javno vapi za  zagrljajem sina četničkoga ideologa (iz Crmnice, zarobljenoga na Zidanome mostu…) i  Đurišićevim novo-vojvodom (iz Morače), ne obazirući se na bilo kakve (ne)moralne principe i proglašavajući “korektnim” one koji prijete novim referendumima, bolje reći opštim  klanjima.

Kada govori „mi“, možda uobražava da je Rizo ili Šemso. Ali,  sigurni  smo da nije, jer ga (za razliku od situacije iz 1941.godine)  ne podržavaju sunarodnici. Koji su pokazali da su stekli dobar nauk, upravo iz Drugoga svjetskoga rata,i da Crnoj Gori žele dobro i suživot u njoj: od 9.143 upisanih birača u ovoj opštini (od kojih bi trebalo da su dvije trećine Albanci, Muslimani i Bošnjaci), najverovatnije što znaju za stvarne  aspiracije  njezina lidera, za  „nacionalnu“ BS je glasalo tek oko 15 odsto (956)

Mogao bi „predsjednik svih građana,“ i uanticrnogorstvu najuzorniji Plavljanin,   da nauči ponešto i od časnoga  Mehmeta Barhdija. Koji nema (lično) prijatno iskustvo  sa Crnogorcima, ali ima prst obraza i, za razliku od  Šahmanovića,  jasno prozire i ovako komentariše podmuklu ponudu četničkih lešinara: „To je neiskreno jer ti isti bi htjeli da ponište priznanje Kosova i možda da ponište državnost Crne Gore i pripoje je  Srbiji…“

One thought on “ŠAHMANOVIĆEVA PONUDA – NIŠTA NOVO…

  1. Nijeste sasvim u pravu. Sahmanovic (koji je inace pod prismotrom
    slusbi…) jeste spreman na sve, pa i da oponasa Riza i Semsa, ali se
    nista ne pita. Njemu je koketiranje sa cetnicima “alibi” za glasace
    svojega vazala – SNP- Cuo sam kako im se vec danas požalio: ja sam
    pokusao da strusim(o) Mila, ali mi ne daju Husovic i drugi! Svakako da
    tu igru vodi u dugovoru s lukavim Milicem. Zar nijeste primjetili da na
    onom sastanku nije bilo i njega, vec se pravi kako “o tome ništa ne zna”
    – da bi i dalje skreteo priču sa raspada svoje stranke i nevidenoga pada glasova u
    Sahmanovicevom plavskom zagrljaju!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *